Optocht 2024

MAANDAG 12 Februari [aanvang 13.30 uur]

Na twee jaar overgeslagen te hebben zijn we als Brouwhazen trots u weer uit te mogen nodigen om deel te nemen aan onze optocht. Er zijn categoriën van loopgroepen tot aan grote wagens. Met dit jaar voor het eerst de nieuwe jeugdcategorieën. Inschrijven voor de optocht kan tot en met maandag 12 februari 11:30, dit kan door middel van het inschrijfformulier op de site.

Voor de Brouwhazen en Brouwhazinnen die niet mee willen doen aan de optocht, presenteren we met trots het eerste “optocht kiek fist”. Op de parkeerplaats van ons hazenleger kunt u onder het genot van een drankje en een feestliedje de optocht kijken op de parkeerplaats van de Loop. Na de optocht nodigen wij u graag binnen uit voor een drankje en zal het feest officieel beginnen.

JEUGDOPTOCHT
Voor de jongste inwoners van het Brouwhazenrijk is er dit jaar een nieuwe prijs te winnen tijdens de optocht. Namelijk de jeugdprijs: deze is speciaal voor kinderen die van basisschoolleeftijd zijn. De oudere kinderen kunnen meedoen aan de categorieën voor volwassennen.

Tijdens de jeugdoptocht mag je te voet meedoen als loop(groep)/ wagen(tje) met je broertjes/ zusjes, vrienden/ vriendinnen, klasgenootjes, teamgenoten of alleen!!

De prijsuitreiking zal om 18:00 starten.

Aanmelden kan tot maandag 12 Februari 2024 via onderstaand formulier.

Nummers voor de optocht dien je op 12 februari af te halen tussen 12.00 en 13.00 uur in gemeenschapshuis de Loop. Daar kunnen eventueel latere deelnemers zich dan nog aanmelden. Zorg dat je tijdig bij het startpunt aanwezig bent.

MOTTO 2024: Het is dik vur mekaar

Een neutrale jury zal de optocht beoordelen. Er zal op de volgende punten gelet worden:
1. Het motto. Punt telt dubbel.
2. Eigen Brouwhuise ideeën worden hoger gewaardeerd dan overal bruikbare ideeën.
3. Het carnavaleske.
4. De afwerking.
5. De actie van de deelnemers.

REGLEMENT OPTOCHT

1. De plaats in de optocht wordt u toegewezen door leden van de optochtcommissie. 

2. Wettelijke en gemeentelijke bepalingen dient u in acht te nemen. 

3. Het is verboden tonelen voor te stellen of teksten te voeren die aanstoot geven tot: dit ter beoordeling van de optochtcommissie. 

4. Bestuurders van motorvoertuigen mogen in de optocht geen alcoholische dranken nuttigen en dienen verzekerd te zijn voor wettelijke aansprakelijkheid. 

5. Opstellen op de Edelhertlaan/Verbindingsweg. Daar meldt u zich bij de optochtcommissie herkenbaar aan de witte band om de mouw. 

6. Zorg dat uw nummer goed zichtbaar is. Dit is van belang voor de jury. U mag alleen het nummer voeren dat door ons aan u is overhandigd. 

7. Reclame maken mag op een bord van maximaal
40 x 60 cm. 

8.  In een geval waarin dit reglement niet voorziet, is de beslissing aan de optochtcommissie. 

9. Prijzengeld kan afgehaald worden tijdens de prijsuitreiking, of binnen één week na de optocht bij de optochtcommissie.

DE ROUTE
Startpunt: Edelhertlaan/ Verbindingsweg, Rivierensingel, Peeleik, Rector Heuvelsstraat, Rivierensingel, Brouwhuissedijk, Bruhezerweg, Trambaan, Peeleik. Eindpunt het Hazenlegergemeenschapshuis de Loop.

Aanmelden