Brouwhaas van het jaar 2020

Piet van Veghel is dit jaar door de raad van elf verkozen tot Brouwhaas van het jaar. We weten dat hij niet graag in de schijnwerpers staat, maar hij zal er dit jaar toch aan moeten geloven. Enkele redenen waarom de raad van elf heeft besloten om hem Brouwhaas van het jaar 2020 te maken:

1. Voetbalclub v.v. Bruheze is opgericht in 1960. Piet was het eerste lid van de voetbalclub. Hij is hier dus al 60 jaar lid van. Jarenlang heeft hij in bruheze 1 gevoetbald. Later ook nog in Bruheze 3. Ook is hij jarenlang leider en vlagger geweest. Jarenlang heeft de selectie van Bruheze het bosfeest verzorgd. Piet stond altijd voorop met opbouwen en afbreken.

2. Biljart en beugelclub
Hij is vroeger begonnen bij de biljartclub van de Visser. Deze club stopte er toen mee en ging hij vervolgens verder bij Cafe Bruheze, waar hij nu al jarenlang lid is van de beugelclub.

3. Carnavalsvereniging de Brouwhazen.
Met de jaarlijkse autocross stelde hij altijd zijn bos beschikbaar. Daar moest elk jaar het hekwerk weggehaald worden en weer teruggeplaatst. Piet was hier altijd de kartrekker van. Piet was raadslid van de eerste raad van elf van de Brouwhazen in 1962. Toen wij 2 jaar geleden onze nieuwe carnavalswagen bouwde, heeft Piet bijna al het laswerk uitgevoerd.

4. Iedereen die hem vraagt zal hij helpen indien mogelijk.
Zo heeft hij diverse huizen mee verbouwd en veel hak en breekwerk verricht. Hij zegt nooit nee tegen iemand behalve tegen zijn eigen Diny…(zegt ze zelf). 

5. Tennisvereniging.
Lampen afstellen en vervangen van de lampen in de lichtmasten van tv het Trambaantje.

6. Jan Rovers.
Ook voor Jan heeft hij altijd klaargestaan. Verhuizen en de tuin bijhouden waren één van zijn vrijwillige taken bij hem. 

Al deze dingen kun je natuurlijk niet alleen en daarom willen wij ook graag Piet zijn vrouw Diny bij deze benoeming betrekken. Want zonder haar steun was het uiteraard niet mogelijk geweest om dit allemaal te doen. Door de Jaren heen zijn er tal van gelegenheden geweest waarbij Piet betrokken was. Ongetwijfeld zijn het er meer dan waar wij op het moment weet van hebben. Bovengenoemde opsomming van diensten bevestigen volgens ons zijn benoeming tot ‘Brouwhaas van het jaar 2020’.