Brouwhaas van het jaar 2019

Sinds 1992 wordt er ieder jaar een Brouwhaas van het Jaar verkozen door de leden van de raad van elf van CV de Brouwhazen. We zijn blij dat er steeds nieuwe aanmeldingen binnenkomen om een Brouwhaas van het Jaar in het zonnetje te zetten. Deze titel is speciaal voor mensen die zich op een speciale of bijzondere manier verdienstelijk maken of gemaakt hebben voor de Brouwhuisse gemeenschap. Met grote trots mogen we melden dat tot Brouwhaas van het Jaar 2019 is uitverkozen: Frances Schrama.

Frances is meer dan 20 jaar keukenprinses geweest tijdens het schoolverlaterskamp van groep 8 en de trektocht van groep 7 van basisschool De Korenaar. Niet alleen zorgde ze voor de boodschappen, ook dacht ze mee in het programma en deed ze mee aan verschillende activiteiten als leiding van het kamp en de trektocht. Daarnaast is ze jarenlang overblijfmoeder geweest op De Korenaar.

Frances heeft 12,5 jaar onder andere als secretaris in het bestuur gezeten van Zij Actief. Ze is hier nog steeds actief lid en denkt en helpt nog mee aan diverse activiteiten zoals de kerstviering.

Frances verzorgt al 25 jaar het eetgebeuren van de Boeremert, zoals de pannenkoeken, wafels, worsten en de snoepkraam. Ze doet de inkopen en zorgt op de dag zelf dat er voor de vele vrijwilligers iets te drinken en te eten klaar staat.

Frances heeft zich jaren ingezet tijdens de carnaval. Zo is ze jaren lid geweest van het jeugdbestuur van S.J.C. de Brouwhaasjes. Daarnaast heeft ze verschillende jaren opgetreden tijdens de bonte avonden met de 4 Weefs en In Plats Van. Ook zorgde ze er samen van Ria van den Heuvel voor dat alles klaar stond op het podium tijdens de bonte- en kletsavonden en dat de artiesten niets tekort kwamen. Ze is in 1999 boerenbruid geweest tijdens de Boerenbruiloft en heeft meegelopen tijdens diverse optochten door het Brouwhazenrijk. Ze was leidster van de grote dansmarietjes. In 2003 is ze prinses geweest van de Brouwhazen. Daarna is ze samen met Peter nog enkele jaren lid geweest van de Prinsengarde. Frances is nog altijd in De Loop te vinden tijdens de carnaval. De laatste jaren voornamelijk achter de bar.

Al deze dingen kun je natuurlijk niet alleen en daarom willen wij ook graag haar man Peter bij deze benoeming betrekken, want zonder zijn steun was het uiteraard niet mogelijk geweest om dit allemaal te doen. Door de jaren heen zijn er tal van gelegenheden geweest waarbij Frances betrokken was. Ongetwijfeld zijn het er meer dan waar wij op het moment weet van hebben. Bovengenoemde opsomming van diensten bevestigen volgens ons haar benoeming tot ‘Brouwhaas van het Jaar 2019’.